Kruijswijk smadrer rivalerne i russisk Giro-sensation

admin

424 uger siden

|

22/05/2016

Dagens topnyheder

Hollænderen Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) kørte sig tættere på samlet sejr i Giro d'Italia, da han smadrede sine nærmeste konkurrenter på 15. etapes bjergenkeltstart, som overraskende blev vundet af russeren Alexander Foliforov (Gazprom).

Foliforov var under et sekund hurtigere end Kruijswijk i lyserødt, der måtte nøjes med andenpladsen på etapen, men til gengæld trak voldsomt fra i den samlede stilling, mens Vincenzo Nibali (Astana) faldt sammen.

Kruijswijk fører nu Giroen med 2.12 minutter ned til Esteban Chaves (Orica-Greenedge) og 2.51 ned til Nibali, som især led på enkeltstarten.

Samtidig tabte den italienske favorit også kæden undervejs, hvilket kostede yderligere tid.

Mens mange af klassementsfavoritterne skuffede på enkeltstarten, så fortsatte Kruijswijk med at imponere på de små 11 kilometers ensomme kamp mod uret på bjergsiden, hvor klatrerne også kunne gøre sig gældende.

Allerede på første mellemtid havde den formstærke hollænder taget meget tid på både Nibali, Alejandro Valverde (Movistar) og Esteban Chaves, og Kruijswijk fortsatte med at hamre op ad bjergsiden på Alpe di Siusi.

Blandt de tidligt startende havde russeren Alexander Foliforov (Gazprom) braget en kanontid af på 28.39 minutter efter imponerende kørsel på især den sidste halvdel af bjergenkeltstarten, og den kunne Kruijswijk lige nøjagtigt ikke slå.

Han krydsede stregen i en næsten identisk tid, men russeren var få hundrededele hurtigere og fik etapesejren.

Jakob Fuglsang havde ikke benene til at brænde en stor præstation af, og han endte i en tid på 30.56 minutter. Fuglsang er nummer ti i det samlede klassement.

Alejandro Valverde, der tabte meget tid lørdag, fik en smule oprejsning med en god enkeltstart. Han er nu nummer fire i klassementet med 3.29 minutter op til Kruijswijk.

/ritzau/