Krydstogtskib er gået på grund ud for Bermuda

Et krydstogtskib, der er stævnet ud fra Boston i USA, er stødt på grund ud for Bermuda med flere end 2600 passagerer om bord, oplyser den amerikanske kystvagt ifølge CBS Boston.

Der er ingen meldinger om tilskadekomne, og skibet skulle ikke have taget vand ind.

Foruden de mange passagerer er der over 1000 besætningsmedlemmer på skibet.

Redningsmandskab er blevet sendt til stedet, og personer er i gang med at undersøge, om der er kommet skader på skroget.

Der er tale om skibet Norwegian Dawn, der ejes af Norwegian Cruise Line. Trods navnet er selskabet ikke norsk, men har hovedkvarter i den amerikanske delstat Florida.

Norwegian Dawn tog af sted fra Boston fredag og stødte på grund ud for den atlantiske øgruppe tirsdag aften lokal tid - formentlig på et koralrev. Her havde skibet ifølge CBS Boston sat kursen retur mod amerikansk fastland.

Men ifølge Norwegian Cruise Line oplevede man et midlertidigt tab af motorkraft, da skibet forlod havnen.

- Skibets fremdrift blev ramt, og fartøjet fik kontakt med havbunden, skriver rederiet i en meddelelse ifølge Reuters.

- Skibet har nu fuld kraft, og tjenesterne om bord fortsætter som normalt. Mandskabet på skibet gennemgår nu situationen, og vi vil komme med yderligere informationer, når vi ved mere, hedder det videre.

Billeder, som en person på skibet har lagt op på Twitter, viser passagerer, der står og kigger ud over rælingen på det, der ligner et koralrev under vandoverfladen.

Også i 2009 og 2013 oplevede Norwegian Dawn at miste motorkraften, skriver NTB. Det fik konsekvenser for vand- og strømforsyningen om bord, mens også toiletter og aircondition blev ramt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip