To krysantemumbomber opdaget ved pølsevogn

Skrevet af admin

01/01/2015

Dagens topnyheder

Hærens ammunitionsryddere har torsdag været kaldt til Randers for at fjerne to krysantemumbomber.

Det var om formiddagen, at de to bomber blev fundet liggende i det fri ved krydset Nørre Boulevard og Mariagervej, oplyser politiet.

En kvinde mødte på arbejde i en pølsevogn lidt over klokken ni og opdagede i den forbindelse det kraftige fyrværkeri, som private ikke må håndtere.

Hun tog ingen chancer, og det gjorde ordensmagten heller ikke. Ammunitionsrydderne, EOD, blev tilkaldt for at fjerne de farlige sager.

Om en eller flere personer har opgivet at affyre bomberne nytårsnat, eller om de blev glemt, kan Østjyllands Politi ikke sige.

Netop krysantemumbomber kostede nytårsnat tre mennesker livet lidt længere mod nord.

I Assens ved Mariager blev en 37-årig mand ramt i hovedet, da han ville affyre en krysantemumbombe.

Mens manden var uden for, befandt hans familie og andre sig inden døre for at fejre nytåret. Fra haven så de et lysglimt, oplyser politiet.

Kort tid efter lød alarmen fra Skjellerup ved Hobro.

Her kostede en tilsvarende type fyrværkeri to mænd på 24 og 25 år livet.

Denne ulykke skete under affyring fra et cirka en meter højt metalrør.

I de senere år har myndigheder og fagfolk jævnligt advaret almindelige mennesker mod at antænde krysantemumbomber, som kun må anvendes af professionelle.

Farligheden skyldes blandt andet, at lunten brænder med meget høj hastighed og således kan snyde ukyndige.

- Hvis du tænder den lunte på en halv meter, så er bomben sprunget, inden du har sluppet tændstikken, sagde Henrik Suhr, talsmand for Nordsjællands Politi, i december til sn.dk.

De advarende ord faldt i forbindelse med et stort tyveri mod en fyrværkerifabrik i Ølstykke. Ukendte gerningsmænd stjal blandt andet 1600 krysantemumbomber.

/ritzau/