Ku Klux Klan vil demonstrere for sydstatsflaget

Den racistiske gruppe Ku Klux Klan vil holde en demonstration i Columbia i den amerikanske delstat South Carolina til fordel for konføderationsflaget, der forbindes med de gamle slavestater i det sydlige USA.

Meddelelsen fra gruppen, der regner hvide for at være mere end andre mennesker, kommer, efter at en mand mandag blev anholdt i Charleston efter et sammenstød med demonstranter, der vil have flaget forbudt.

Flaget, der blev brugt af sydstaterne under den amerikanske borgerkrig fra 1851 til 1855, er atter blevet omstridt, efter at en ung hvid mand myrdede ni sorte i en kirke i Charleston den 17. juni.

Columbia ligger omkring 185 kilometer fra Charleston.

Gerningsmanden, den 21-årige Dylann Roof, havde forinden ladet sig fotografere med sydstatsflaget på en hjemmeside, hvor der også var et racistisk manifest vendt mod sorte mennesker.

Det er gruppen Loyal White Knights, der er en afdeling af Ku Klux Klan, som har søgt om tilladelse til at holde demonstrationen den 18. juli. Ifølge oplysningerne er tilladelsen givet.

- Vi stiller op for konføderationen, siger James Spears, en talsmand for gruppen, ifølge Reuters.

Han siger, at der vil være talere ved arrangementet, og de vil tale om blandt andet slaveriet. Derefter vil der være symbolske afbrændinger af kors på private områder.

Nikki Haley, South Carolinas guvernør, er ikke glad for det.

- Det er vores stat, og de er ikke velkomne, siger hun i en erklæring, der er sendt til Reuters.

Ku Klux Klan er en organisation, som er kendt for en mangeårig historie med vold mod amerikanere af afrikansk afstamning.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip