Kulturhuset er landets første værested godkendt til Nøglehullet

Det blev fejret med smagsprøver for brugere og samarbejdspartnere mandag eftermiddag i forlængelse af den landsdækkende nøglehulskampagne.

Kulturhuset, der er et sted for udviklingshæmmede borgere i Kolding Kommune, er efter en målrettet indsats sluppet gennem Nøglehullet. Det betyder, at værestedet nu kan prale af at være en del af ordningen “Nøglehullet på spisesteder” som det første værested i Danmark.

Nu vil brugerne om aftenen få serveret sund mad, der lever op til kriterierne for det grønne nøglehul som mindre fedt og flere kostfibre.

Succesen blev fejret med smagsprøver efter nøglehulsmærkede-opskrifter mandag eftermiddag i forlængelse af Fødevarestyrelsens landsdækkende nøglehulskampagne, der afvikles i uge 18-20.

Læring gennem leg

Det har taget et år at blive godkendt til ordningen “Nøglehullet på spisesteder”, og det har krævet en stor indsats fra brugere og ansatte i Kulturhuset, der gennem hele processen har fået støtte fra   Sundhedsområdet i Kolding Kommune.

Som en del af forberedelserne til ordningen har medarbejderne i kantinen været på kursus i at lave mad efter nøglehullets principper, og alle servicemedarbejdere har bestået en nøglehuls-test på computeren. På eget initiativ har  personalet også udviklet et nøglehuls-spil, så det blev sjovt for alle på Kulturhuset at lære om nøglehullet.

“Nøglehullet på spisesteder”

- Er ordning under Fødevarestyrelsen, der fokuserer på mad med mindre fedt, salt og sukker og flere fuldkorn og  kostfibre

- Ordningen gør det nemt for gæster at vælge sundere mad og følge de officielle kostråd i hverdagen

- Kravene for at blive godkendt til ordningen er uddannet personale, minimum én nøglehulsmærket-ret, dokumentation og tydelige anvisninger på det mad, der har nøglehullet

 

Dagens Gossip