Kulturminister lover: Lovforslag om matchfixing på vej

Inden næste sommer kommer der et nyt lovforslag, der skal give bedre forudsætninger for at bekæmpe matchfixing.

Det siger kulturminister Marianne Jelved (R) til Ritzau.

- Regeringen er klar og parat til at vedtage en lovgivning, som også kan håndtere matchfixing. I Kulturministeriet har vi nedsat et udvalg, som kommer med en rapport for at pege på, hvilke initiativer vi kan tage i Danmark for at styrke indsatsen mod matchfixing.

- Så vi regner med at træffe nogle beslutninger i Folketinget i løbet af den folketingssamling, som vi går ind i nu, siger Marianne Jelved.

Hvordan lovforslaget konkret kommer til at se ud, bliver klarlagt, når Kulturministeriets rapport er færdig og diskuteret blandt de relevante ordførere.

Idrætsordfører Brian Mikkelsen (K) og kulturordfører Michael Aastrup Jensen (V) mener begge, at matchfixing skal straffes med udelukkelse fra elitesport på livstid.

Den idé er Marianne Jelved ikke afvisende over for.

- Jeg vil ikke tage stilling til en konkret straf på nuværende tidspunkt. Jeg er åben for at diskutere alle muligheder, og jeg vil understrege, at jeg ikke tage afstand fra deres forslag, siger kulturministeren.

Seks spillere er ifølge Berlingske Søndag sigtet af politiet for at have fixet to førstedivisionskampe i fodbold tilbage i efteråret 2010. Holder beskyldningerne stik, er der tale om den største matchfixing-skandale hidtil i dansk fodbold.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip