Kulturministeriets forskningspris uddelt for første gang

Skrevet af John Meyer

07/12/2012

Mest læste i dag

Kulturministeriets Forskningspris blev torsdag uddelt på Kulturministeriets årlige forskningsseminar på Nationalmuseet.

- Jeg er glad for, at Kulturministeriet med Julius Bomholt Prisen sætter fokus på den spændende og fremragende forskning, der udføres på ministeriets område. Kulturministeriets Forskningsudvalg har peget på værket ”Cultural Encounters at Cape Farewell” som modtager af Julius Bomholt Prisen, fordi det som tværfagligt, dansk-grønlandsk samarbejde i krydsfeltet mellem historie, etnohistorie og arkæologi er et godt eksempel på forskning af meget høj kvalitet, der støttes af Kulturministeriet, siger Anne-Marie Mai, formand for Kulturministeriets Forskningsudvalg.

Vinderprojektet
Forskningsprojektet ”Cultural Encounters at Cape Farewell” med undertitlen ”The East Greenlandic Immigrants and the German Moravian Mission in the 19th Century” handler om kulturhistorie og kulturmøder i Kap Farvel-området i 500 år og sætter fokus på de østgrønlandske udvandrerslægters identitet og historie.

Julius Bomholt Prisen
Julius Bomholt Prisen tildeles for forskning af højeste kvalitet som anerkendelse af en fremragende forskningsindsats på de til ministeriet knyttede forskningsinstitutioner eller til idrætsforskning. Prisen vil blive uddelt en gang om året i tilknytning til Kulturministeriets årlige forskningsseminar, Julius Bomholt-seminaret. Prisen er indstiftet af Kulturministeriet og navngivet efter Danmarks første kulturminister, Julius Bomholt.