Kulturprinsens Børnekulturpriser 2012:
En hyldest til den kreative næring

Den 23. november, i Viborg Musiksal, uddeler Kulturprinsen, som til dagligt har til huse på Viborgs nedlagte kaserne, priser til aktører, som har gjort en markant forskel for børne- og/eller ungekulturen.

Peter Lund Madsen foredrag om hjerner
Forud for prisuddelingsfesten holder Peter Lund Madsen foredrag om hjerner, børn og Danmarks kreative potentiale, og undervejs vil harmonika og obo-duoen Singh & Goldschmidt stå for musikalske indslag.

Både en landsdækkende og en lokal pris

Udover den landsdækkende pris er der nu også en lokal pris, som hylder en kandidat med sit primære virke i Viborg Kommune: Kulturprinsens landsdækkende børnekulturpris på 25.000 kroner, overrækkes af borgmester Søren Pape, og Kulturprinsens lokale børnekulturpris, på 15.000 kroner, overrækkes af Nordeas områdedirektør John Cramer. 

Kulturel næring til Danmarks kreative potentiale

- Med børnene som Danmarks kreative potentiale kan vi ikke sætte pris nok på dem, som skaber de kreative mellemrum og de store stjernestunder i skoler, daginstitutioner, på kulturinstitutionerne og i fritiden. Kreativiteten har alle børn med i vuggegave, men der skal nogen til at give kreativiteten liv, udfordre den i nye møder med kunst og kulturelle oplevelser. Med Kulturprinsens Børnekulturpriser vil vi sætte spot på dem, som giver kulturel næring til børnene – Danmarks kreative potentiale, udtaler Ulla Voss Gjesing, Centerchef for Kulturprinsen.

 

Dagens Gossip