Kun 100 kunne forlade ledighedskøen i september

Der blev færre ledige i september i forhold til måneden før. Ledigheden faldt med 100 og er nu på 133.100 fuldtidsledige, viser tal fra Danmarks Statistik.

Ledighedsprocenten er dermed uændret i forhold til måneden før og ligger på fem procent af arbejdsstyrken, viser tallene.

- Den seneste tid er bruttoledigheden ikke faldet nær så meget som tidligere på året, og i lyset af de triste nøgletal, vi i øjeblikket ser for udlandet, giver dagens tal næppe danskerne mere tro på opsvinget og deres jobmuligheder, siger Erik Bjørsted, chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

- Forbrugerne vil derfor sandsynligvis fortsat være forsigtige med at bruge penge. Derfor er det også nødvendigt, at man fra politisk hold bliver enig om en finanslov, som fortsat holder hånden under dansk økonomi i 2015, siger han i en kommentar til ledighedstallene.

Las Olsen, privatøkonom i Danske Bank, peger på, at der på godt to år er blevet 31.500 færre ledige.

- En del af det fald kan forklares med reformer og regelændringer. Men der er også tale om en reel stigning i beskæftigelsen, som viser, at det altså går en lille smule bedre i dansk økonomi, end BNP-tallene på overfladen giver indtryk af, siger han.

Hos Danske Bank forventes det, at beskæftigelsen vil fortsætte med at stige også i 2015, og at der vil komme mere gang i økonomien både herhjemme og i resten af Europa. Og hos LO er økonom Mette Hørdum Larsen enig i, at der er en bedring på vej i dansk økonomi.

- Der bliver skabt flere job, og det hjælper flere arbejdsløse tilbage i arbejde. Antallet af nyopslåede stillinger er på det højeste niveau siden slutningen af 2008, siger hun om faldet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip