Kun 701 akutjob er besat af dagpengetruede ledige

Kun 701 ud af de 31.000 job, der for to år siden blev slået op som akutjob, er blevet besat af en ledig på vej ud af dagpengesystemet, skriver Jyllands-Posten.

Finansminister Bjarne Corydon (S) præsenterede ellers akutjobordningen som en "hel og dækkende ordning", men status i dag er, at kun to procent af jobbene endte med at hjælpe en af de ledige, der var i fare for at miste sine dagpenge.

Det viser en rundspørge til landets a-kasser, som AK-Samvirke, brancheorganisationen for danske a-kasser, har lavet for Jyllands-Posten.

Ud af de 115 millioner kroner, som regeringen havde afsat, er der udbetalt 13,3 millioner kroner i bonus til private eller offentlige virksomheder, som ansatte en ledig, der stod til at miste dagpengene, og fristen for at søge en bonus er netop udløbet.

- Det har ikke haft tilnærmelsesvist den effekt, der var brug for, og den fornemmelse har vi siddet med hele tiden, siger Verner Sand Kirk, direktør i AK-Samvirke, til Jyllands-Posten.

Hos arbejdsgiverne i DI og DA fastholder man, at ordningen er en succes, fordi der blev slået langt flere job op end de 12.500, der var aftalt.

Desuden vurderer underdirektør i DI Steen Nielsen, at det reelle tal er langt højere, fordi der er en række virksomheder, der har ansat ledige i akutjob, men som af forskellige grunde ikke har fået udbetalt bonus.

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) erkender, at de oprindelige ambitioner ikke er nået.

- Det, vi havde håbet og forventet, er vi langt fra at leve op til. Vi har lavet mange andre tiltag, men man må sige, at ambitionen om noget, der ligner godt 12.500 akutjob, det har vi ikke nået, siger han.

Enhedslisten mener, at alle de penge, der ikke er brugt på akutjob, skal overføres til andre ordninger, som får folk i arbejde.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip