Kun få gik med Pegida i København og Aarhus

Den islamkritiske Pegida-bevægelse stod mandag bag demonstrationer i København og Aarhus. For anden uge i træk samlede moddemonstrationer for tolerance og mangfoldighed imidlertid langt flere deltagere.

Mens moddemonstrationerne samlede flere hundrede deltagere, havde Pegida-tilhængerne tilsyneladende tabt pusten og samlede kun et halvt hundrede mennesker til "aftengåtur mod fundamentalistisk islam".

Ifølge politiet forløb Pegida-demonstrationerne og moddemonstrationerne fredeligt.

I København havde Pegida-tilhængerne ved 18.30-tiden samlet omkring 40 mennesker ved Statens Museum for Kunst for at gå til Den Lille Havfrue på Langelinie og tilbage igen, oplyser vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen, Københavns Politi.

Moddemonstrationen arrangeret af København for Mangfoldighed med budskaber om mere demokrati, mere åbenhed, mere mangfoldighed og tolerance samlede ifølge politiet 500 mennesker, der gik ad en rute fra Sankt Hans Torv på Nørrebro til Nytorv.

I Aarhus kunne Pegida-tilhængerne ifølge politiet samle 12 mennesker ved Den Gamle By og kun de otte gik med ad ruten, der endte på Klostertorvet, oplyser vagtchefen.

Her kunne moddemonstrationen Aarhus for Mangfoldighed samle 150 mennesker til en demonstration fra Store Torv til Rådhuspladsen.

Ifølge manden bag Pegida i Danmark, Nicolai Sennels, forløb demonstrationen i København efter hensigterne.

- Det gik fantastisk. Jeg tror, vi var omkring 120. Det er simpelthen så fint og trygt. Politiet skal virkelig have ros. Der har intet som helst været, siger han.

Han oplyser samtidig, at bevægelsen igen på mandag vil demonstrationen.

- Vi bliver et fænomen. Et naturfænomen, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip