Kun få ved hvor langt pensionen rækker

Skrevet af admin

|

02/12/2013

Dagens topnyheder

Lige nu får en kvart million ældre over 65 år en ældrecheck for at få økonomien til at løbe rundt. Men generelt lukker danskerne øjnene for deres pensionsbehov. Det siger Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom i Nordea.

- Vi har en million danskere, der er 65 år eller ældre - det svarer til omkring en femtedel af os alle sammen. Ser man på, hvordan de lever i dag, er de ni ud af 10 på pension, mens kun én er blevet på arbejdsmarkedet, siger forbrugerøkonomen.

- En kvart million af de ældre får ældrecheck. Og den får du kun, hvis du ikke har en god økonomi. Det er kun de svageste, der får den, siger Ann Lehmann Erichsen.

Ældrechecken løb i år op på maksimalt 15.900 kroner. Ydelsen er beregnet til de svageste pensionister med lave formuer og indkomster.

- Det peger på, at rigtig mange må sige farvel til mange af de goder, de har brugt et helt liv til at vænne sig til. Spørgsmålet er, om man har lyst til at skifte Amaronen ud med papvin, siger Ann Lehmann Erichsen.

Faktisk er det kun 40 procent af os, der er ret sikre på, at pensionen rækker til den livsstil, som vi forventer, når vi trækker os tilbage fra arbejdsmarkedet. Det viser en undersøgelse, som TNS Gallup har gennemført for Nordea.

Alligevel ligger vi ikke søvnløse og tænker på alderdommen. For det er kun en ud af 10, der har planer om at øge pensionsopsparingen inden for det næste års tid, viser undersøgelsen.

- Man skal prøve at lukke øjnene lidt op for, at det her med pension ikke løser sig selv. Og det er dig, der skal løse dine pensionsbehov, og derfor er du nødt til at lave en eller anden plan, som du kan justere hen ad vejen, siger hun.

- Går du tidligt i gang med at spare op, skal der mindre til hvert år, end hvis du venter, lyder det fra Ann Lehmann Erichsen.

/ritzau/