Kun tirsdag lyser op i grå november-uge

Der er fortsat ingen grund til at tænke på vinterdæk, vanter og ørevarmere, selv om der nu kun er tre uger til, at det officielt er vinter.

Det mildere vejr fortsætter i denne uge med temperaturer på op til 12 grader om dagen og helt op til 10 grader om natten. Nattefrost er vi fortsat slet ikke i nærheden af, for temperaturen om natten kommer ikke under fem grader.

- Gennemsnittet for november er syv grader om dagen og lige godt to grader om natten. Det kommer vi ikke ned i nærheden af inden næste weekend. De mange skyer holder på varmen, forsikrer Michael Skelbæk, vagthavende hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Trods det forholdsvis lune vejr bliver det helt i tråd med årstiden gråt, skyet og solfattigt. Vinden vil hele ugen være let til frisk fra sydøst.

- Tirsdag bliver lyspunktet. Mandag aften og natten til tirsdag klarer det op, og i løbet af dagen kommer der en del sol over det meste af landet, og det holder tørt stort set alle steder, siger vagtchefen.

Jyderne får hovedparten af regnbygerne de næste fem dage.

- Men vi taler ikke de store mængder. Måske op til en fire millimeter nedbør på de dage, hvor der kommer mest regn, siger Michael Skelbæk.

Mandag morgen er ugens første byge ved at trække ind over landet, og væden bliver starten på en helt igennem grå dag.

I nattetimerne forsvinder skyerne, og så er det altså om at nyde solen i løbet af tirsdagen, før skyerne natten til onsdag igen vender tilbage med lidt smådryp især i Jylland.

Næste weekend bliver det væsentligt koldere. Et højtryk i det nordlige Skandinavien sender køligere luft ned over Danmark, og kombineret med kraftig vind fra østlig retning vil det føles rigtig koldt, lyder det fra DMI.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip