Kundeservicefolk frygter fyringer efter farvel til TDC

Hos TDC's kundeservicemedarbejdere i København, Aarhus og Sønderborg blev onsdagen ikke helt som ventet. Klokken 11:59 tikkede en mail ind hos 800 ansatte om, at deres job er rykket til en ny virksomhed og fremover skal varetages fra Sønderborg og London.

Klokken 12 blev alle de ansatte så orienteret om, at dele af TDC's kundeservice overtages af den amerikanske servicegigant Sitel, fortæller fællestillidsrepræsentant Pia Holmgaard Olsen fra TDC. Det kom som noget af et chok for mange af de ansatte, som snart skal søge nyt job.

- Der har været udmeldinger fra ledelsen om, at man ser på besparelser og forbedret kundetilfredshed, og at man har set sig om efter andre selskaber. Men alle har nok tænkt, at det ville ramme naboen. Jeg tror, at mange er overraskede og skuffede, siger hun.

De ansatte har samme løn og arbejdsplads indtil oktober 2015, men herefter flytter Sitel alle arbejdsopgaverne til Sønderborg og London.

Ifølge koncerndirektør i TDC Jens Aaløse kan det formentligt ske, uden at nogen skal fyres, fordi kundeserviceafdelingen i forvejen har en høj udskiftning af medarbejdere, og at man derfor kan klare det med naturlig afgang.

Det billede kan Pia Holmgaard Olsen dog ikke helt genkende, og hun frygter, at mange af kollegerne vil blive fyret.

- De ansatte har fået besked om, at de kan søge til Sønderborg eller London. De fleste griner lidt af det. Der er måske nogle få af de unge, som ser det som en sjov udfordring, men mange er jo etablerede og har familie, så det vil ikke være en mulighed for os, siger hun.

- De ansatte har fået at vide, at kan søge andre job i TDC eller Sitel, men der er ikke særligt mange ledige stillinger. Det kan godt være, at der er enkelte job at få, men ikke nok til alle de mennesker, siger Pia Holmgaard Olsen.

Desuden undrer de ansatte sig over udmeldingen fra ledelsen om, at den amerikanske servicegigant Sitel kan klare opgaverne med færre ansatte, men samtidig forbedre kvaliteten for kunderne markant.

- Ifølge ledelsen er det primære formål med aftalen, at man vil have højere kundetilfredshed. Men set fra medarbejdernes side er det her et spørgsmål om, at der kan spares 20 procent, siger Pia Holmgaard Olsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip