Kunne ikke få hjertestarter ud af skabet: Imens døde fynsk mand

I sidste måned faldt en 74-årig mand om med hjertestop i Ejby på Vestfyn. Forbipasserende gik i gang med førstehjælp og fik ringet 112.

Læs også: "Handicappet" kvinde, som ikke kunne gå, fik formue i understøttelse: Se videoen, hvor hun danser zumba

Fra alarmcentralen lød rådet, at man skulle hente hjertestarteren i en nærliggende Rema 1000-butik. Men problemet var bare, at den firecifrede kode til hjertestarterskabet, som alarmcentralen udleverede, ikke virkede. Det skriver fyens.dk.

Alarmcentralen og en læge med ansvar for hjertestateren udleverede flere koder. Først i tredje forsøg lykkedes det at få skabet åbnet, da en ansat i Rema 1000 kom med en kode. Men da var ambulancen kommet frem, og redderne kunne kort efter konstatere, at den 74-årige mand var død.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Ifølge Fyens.dk har den tragiske episode fået flere instanser til stille spørgsmålstegn ved, om koder til  hjertestarterskabe nu også er en god ide. Hjertestartere er en bekostelig affære og er låst inde af frygt fro hærværk og tyveri.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip