Kup: Thailands militær overtager tv- og radiostationer

Alle thailandske tv- og radiostationer er blevet beordret til at rydde deres planlagte program og erstatte alle udsendelser med militærets udmeldinger, skriver Reuters.

- Alle radio og tv-stationer, hvad enten det er satellit eller kabel, skal stoppe deres planlagte programmer og i stedet sende militærets meddelelser, indtil de får anden besked, siger militærets talsmand Winthai Suvaree, i en tale på nationalt tv.

Desuden er der sort skærm på alle internationale tv-kanaler - eksempelvis BBC og CNN.

I hovedstaden Bangkok er der meldinger om skyderier mellem de såkaldte rødskjorter, der støtter Shinawatra-familien og militæret. Oplysningerne er dog ikke bekræftet.

Samtidig oplyser militæret, at Thailands forfatning er sat midlertidigt ud af kraft, og at den nu afsatte fungerende premierminister, Niwatthamrong Boonsongphaisan, og hans ministre skal melde sig til militæret senest torsdag aften.

- For at kunne styre landet uden problemer har (militæret, red.) sat forfatningen fra 2007 ud af kraft - med undtagelse af kapitlet om monarkiet, siger talsmanden.

Militæret har torsdag eftermiddag også benyttet tv-stationerne til at beordre alle demonstranter til at tage hjem.

- For at kunne holde ro og orden må alle demonstranter fra alle grupper omgående tage hjem, siger militærets talsmand ifølge AFP i tv-talen og tilføjer, at det er ulovligt at være mere end fem personer samlet til politiske protester.

Overtagelsen af medierne sker efter, at landets hærchef, general Prayuth Chan-ocha, torsdag middag har taget kontrol over regeringen i et kup efter flere måneders politisk uro med voldsomme demonstrationer.

Militæret har derudover udstedt udgangsforbud i hele landet mellem klokken 22 og 05 natten til fredag.

Thailand har i månedsvis været plaget af regeringsfjendtlige demonstrationer - flere mennesker er døde, og hundredvis er kommet til skade under de indimellem meget voldsomme uroligheder.

Tidligere i denne måned blev Yingluck Shinawatra afskediget som regeringsleder efter en kontroversiel dom for magtmisbrug. Siden er spændingerne i landet taget til igen.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip