Kurdere har drevet Islamisk Stat på flugt ved base

Kurdiske militsgrupper i Syrien har drevet militante fra Islamisk Stat på flugt fra en strategisk vigtig base nord for Raqqa, hvor jihadisterne har deres hovedkvarter, siger overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

- Det Kurdiske Folks Beskyttelses Gruppe har med støtte fra amerikansk-ledede luftangreb vundet fuldstændighed kontrol over basen Liwa Brigade 93, siger overvågningsgruppens leder, Rami Abdel Rahman, som har et vidt forgrenet netværk i hele Syrien.

Basen var vigtig for overvågningen af de veje, der forbinder Raqqa med andre af de stillinger, som IS har i provinserne Aleppo og Hasakah.

Islamisk Stat indtog basen fra regimet sidste sommer.

Indtagelsen af basen er det andet slag, som kurderne tilføjer Islamisk Stat på kun en uge, efter at de tidligere indtog Tal Abyad på grænsen til Tyrkiet.

Byen spiller en vigtig rolle som indslusningssted for krigere fra udlandet og for forsyninger til de områder, som er under Islamisk Stats kontrol.

Tidligere har kurderne besejret Islamisk Stat i byen Kobani i et overvejende kurdisk område nær grænsen til Tyrkiet.

Over 130.000 syriske kurdere flygtede over grænsen til Tyrkiet på flugt fra de fremrykkende jihadister, men de blev til sidst slået tilbage efter kampe, der varede flere måneder.

Derved fremstår de kurdiske styrker som nogle af de mest effektive i den syriske borgerkrig, hvor Islamisk Stat har udråbt et kalifat i dele af Syrien og Irak.

I den nordlige By Aleppo blev mindst 10 civile, deriblandt to børn, dræbt af en tøndebombe, som blev kastet mod en moské mandag, oplyser Syriens Observatorium for Menneskerettigheder. Over 20 personer blev såret.

/ritzau/AFP

.

Dagens Gossip