Kurdere har erobret Kobani

Militsfolk fra Islamisk Stat (IS) er enten flygtet ud af byen Kobani i Syrien eller dræbt.

Den amerikanske generalløjtnant James Terry, der er øverstkommanderende for den operation, som leder de allieredes luftangreb på Islamisk Stat, siger, at byen nu er generobret.

Ved Kobani har det amerikanske luftvåben gennemført angreb på den islamiske milits.

- Kurdiske tropper har med hjælp fra vores luftstøtte haft succes med at generobre byen Kobani, siger han.

Byen, der ligger i Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, har i månedsvis været skueplads for hårde kampe mellem IS og kurdiske styrker.

På et tidspunkt kontrollerede IS næsten hele byen, der inden kampene brød ud husede 45.000 indbyggere. Men der har i de seneste uger været rapporter om, at den islamiske milits var tæt på at være nedkæmpet.

Og nu er det så sket, siger den amerikansk generalløjtnant.

Den amerikanske avis USA Today fortæller i øvrigt om en video, der er lagt på internettet, og hvor IS-militsfolk ser ud til at erkende nederlaget i Kobani.

- For kort tid siden trak vi os en smule ud af Ayn al-Islam (Kobani red.) på grund af bombardementerne og drab på nogle brødre, siger en af de to, der optræder på videoen.

Den anden beskriver luftbombardementerne.

- Jeg sværger ved Gud, deres fly forlod ikke luften dag eller nat. De angreb hele dagen og natten. De bombede alt, selv motorcykler. De har ikke efterladt én bygning stående, siger han, men tilføjer:

- Med Guds vilje, vil vi vende tilbage og mangedoble vores hævn.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip