Kurdisk befalingskvinde: IS er næsten trængt ud af Kobani

Jihadisterne fra den voldelige militante gruppe Islamisk Stat er angiveligt på retræte i den vigtige grænseby Kobani, der ligger på grænsen mellem Syrien og Tyrkiet.

Over en telefon fra Kobani siger den kurdiske kommandør Baharin Kandal til BBC, at krigere fra Islamisk Stat har trukket sig ud af Kobani med undtagelse af to lommer i den østlige del af grænsebyen.

Baharin Kandal, der har kommandoen over de kurdiske kampe i det østlige Kobani, siger til BBC, at hun håber, at Kobani snart bliver befriet.

Samtidig oplyser den amerikanske centralkommando ifølge nyhedsbureauet Reuters, at amerikanske jagerfly har udført 14 luftangreb mod Islamisk Stats stillinger omkring Kobani.

De amerikanske kampfly skal have ramt 19 bygninger, to kommandoposter, tre kampstillinger og tre snigskytte-stillinger.

- Sikkerhedssituationen på landjorden i Kobani er dog stadig spinkel, lyder det i en erklæring fra centralkommandoen.

Tidligere torsdag oplyste det amerikanske forsvarsministerium Pentagon, at flere hundrede jihadister fra Islamisk Stat (IS) er blevet dræbt i Kobani, hvor de amerikansk-ledede angreb er blevet optrappet.

- I de seneste 48 timer har den amerikansk-ledede koalition gennemført omkring 40 luftangreb i Kobani, hvilket er det største antal, siden luftbombardementerne i Syrien begyndte den 22. september, lød det fra amerikanske forsvarsministerium.

Ifølge BBC er mere end 600 islamister blevet dræbt, siden Islamisk Stat indledte sit angreb på Kobani i midten af september.

I Irak har to danske F-16-fly torsdag for første gang været på vingerne i kampen mod Islamisk Stat. Det er sket i de tidlige morgentimer, bekræfter Danmarks forsvarsminister, Nicolai Wammen (S), overfor Ritzau.

Flyene deltog som støtte for de irakiske styrker på landjorden, der bekæmper jihadisterne. Det blev imidlertid ikke nødvendigt at kaste bomber på togtet.

Den danske mission har kun mandat til at operere i Irak, men ikke Syrien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip