Kurdisk gruppe: IS er trængt ind i nye distrikter i Kobani

Kampene fortsætter i den strategisk vigtige syrisk-kurdiske by Kobani, hvor jihadister fra Islamisk Stat (IS) er trængt ind i to nye distrikter i byen, der ligger tæt på grænsen til Tyrkiet.

Sådan er meldingen fra en af de kurdiske grupper, der kæmper mod de militante.

Syriske kurdere har gennem de seneste uger forsøgt at holde byen, mens jihadisterne har omringet byen fra tre sider og forsøger at vinde frem.

- I aften er de (jihadisterne, red.) trængt ind i to distrikter med tunge våben, herunder kampvogne. Civile kan være døde, for der er meget heftige sammenstød, siger Asya Abdullah, der er medformand for PYD, en af de kurdiske grupper, der forsvarer området.

En anden kilde fra PYD siger, at Islamisk Stat har overtaget nogle bygninger i den østlige del af Kobani på trods luftangrebene fra USA og dets arabiske allierede.

De militante jihadister bliver holdt stangen af kurdiske styrker, der forsvarer byen, som har været under angreb i mere end tre uger.

Tidligere på dagen lød der en anden besked om situationen i Kobani fra den stedfortrædende udenrigsminister i Kobanis kurdiske selvstyre, Idris Nassan.

- De (jihadisterne, red.) er nu tilbage ved indgangen til Kobani. Bombardementerne var meget effektive, og resultatet var, at IS blev presset væk fra mange af deres positioner, sagde han.

- Det er deres største tilbagetrækning, siden de kom ind i byen, og vi kan anse det her som begyndelsen på en tilbagetrækning fra hele området, sagde han.

Han sagde endvidere, at Kobani har brug for fortsat luftstøtte, hvilket sammen med våben og ammunition vil være nok til, at YPG kan "ødelægge Islamisk Stat".

Den amerikansk ledede koalition har tirsdag og onsdag gennemført seks luftangreb mod Islamisk Stat i nærheden af Kobani.

De er udført sammen med partneren De Forenede Arabiske Emirater ved at bruge bombe- og kampfly samt fjernstyrede, ubemandede droner.

USA's forsvarsministerium, Pentagon, siger imidlertid, at det er utænkeligt, at luftangreb alene kan forhindre Kobani i at falde i hænderne på jihadisterne.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip