Kurdisk kvinde i selvmordsangreb mod Islamisk Stat

En kommandør fra de Kurdiske Kvinders Beskyttelsesenheder har angiveligt udført et selvmordsangreb mod jihadister fra Islamisk Stat (IS) i forsvaret af den strategisk vigtige syriske by Kobani, der ligger på grænsen til Tyrkiet.

Kvinden sprængte formentlig sig selv i luften, da IS var i færd med en fremrykning mod kurdiske positioner på et strategisk højdedrag uden for byen. Ifølge de kurdiske styrker sprængte kvinden sig selv i luften med omkring 15 jihadister omkring.

Der er dog ingen officielle meldinger om antallet af dræbte ved angrebet.

Ifølge nyhedsbureauet AFP har Syriens Observatorium for Menneskerettigheder modtaget de samme oplysninger om det kvindelige selvmordsangreb.

Islamisk Stat har holdt Kobani, der er den tredjestørste kurdiske by i Syrien, belejret siden 16. september. Omkring 186.000 indbyggere fra området i og omkring byen er siden da angiveligt flygtet over grænsen til Tyrkiet.

En lokal embedsmand fra Kobani, Idris Nahsen, siger til AFP, at jihadisterne kun er omkring én kilometer fra byen, og at luftangreb fra den internationale koalition, hvor Danmark også indgår, ikke er nok til at standse den voldelige islamistiske gruppe.

Idris Nahsen kritiserer samtidig, at der mangler koordination mellem koalitionen og de kurdiske styrker på landjorden.

Der hersker tvivl om, hvordan Tyrkiet vil reagere, hvis det lykkes Islamisk Stat at indtage Kobani.

Tyrkiske styrker er udstationeret tæt på byen i en lille enklave med et mausoleum, der er tyrkisk territorium.

Tyrkiets parlament gav torsdag landets militære styrker mandat til at udføre militære operationer i Irak og Syrien mod Islamisk Stat og andre terrorgrupper.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip