Kursmanipulation gav firma gevinst på 13 millioner

Bagmandspolitiet påstår, at værdien af et firmas beholdning af obligationer blev øget med cirka 13 millioner kroner, da firmaet og Ringkjøbing Landbobank A/S i samarbejde manipulerede kursen.

Påstanden fremgår af anklageskriftet, som Ritzau har modtaget kopi af mandag.

I sagen påstås firmaet og banken straffet med bøder, ligesom to medarbejdere - en fra firmaet og en fra banken - kræves idømt frihedsstraf. Firmaet er et anpartsselskab.

Alle tiltalte i sagen nægter sig skyldige. Spørgsmålet skal afgøres i en kommende retssag ved Retten i Herning.

Bagmandspolitiets konstituerede chef har tidligere udtalt, at sagen er principiel.

Henrik Helmer Steen har sagt, at sagen får stor betydning for afgrænsningen af, hvornår en bank kan blive straffet for at samarbejde med en kunde om kursmanipulation.

De påståede ulovligheder skal være sket 30. december 2011.

På Nasdaq Omx blev der afgivet en købsordre og en matchende salgsordre, således at kursen steg fra 1,1 til 35, fremgår det af anklageskriftet.

Firmaets beholdning af obligationen steg i værdi fra 495.000 kroner til 13,5 millioner kroner på grund af manøvren, hedder det.

Købsordren og transaktionerne gav markedet vildledende signaler om efterspørgslen og om kursen, som kom til at ligge på et kunstigt eller unormalt niveau, står der i anklageskriftet.

Derimod har Ringkjøbing Landbobank A/S ikke haft noget ud af samarbejdet med kunden, mener Bagmandspolitiet.

I en meddelelse til fondsbørsen har landbobanken tidligere afvist at være gået for langt.

- Vi tager sagen alvorligt, men det er vores vurdering, at ingen i banken har medvirket til kursmanipulationen, lød det.

I øvrigt er medarbejderen i banken subsidiært tiltalt for ikke straks at have underrettet Finanstilsynet om de gennemførte transaktioner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip