Kurt Thyboe om boksebrag: Det kan blive årtiers kamp

Fredag blev der sat dato på det, der muligvis kan blive årets største sportsbegivenhed.

2. maj går to af verdens bedste boksere gennem de seneste generationer i ringen i Las Vegas, og kampen mellem amerikaneren Floyd Mayweather og filippineren Manny Pacquiao er ifølge bokseeksperten Kurt Thyboe det bedste, der er sket for sporten i lang tid.

- Det ser ud til at blive en af de flotteste, smukkeste og mest medrivende fights i mange år. Risikoen for, at det bliver dødhamrende kedeligt, er meget lille, siger 75-årige Thyboe, der har kommenteret flere af de allerstørste boksekampe gennem historien.

- Det er den største kamp, man kan lave overhovedet i øjeblikket. Og for boksningen er den meget værdifuld. Med hensyn til fascination, så har der manglet en kamp, som lige præcis den her, siger han.

- Mayweather er en af de mest intelligente og elegante boksere de seneste 15-20 år, mens Pacquiao er et fænomen. En ægte fighter. Det bliver et klassisk møde mellem den meget stilfulde Mayweather og den aggressive Pacquiao, uddyber Thyboe.

Begge boksere har hver især opbygget en fantastisk karriere som verdensmestre i flere vægtklasser.

- I Filippinerne er Pacquiao nærmest en gud for hele befolkningen. I et fattigt land med mange problemer er han en kolossal inspiration for den almindelige mand på gaden.

Mayweather er ifølge Thyboe en helt anden type og bestemt ikke folkelig:

- Han er meget arrogant og kræver altid sindssygt mange penge

Ifølge flere medier skal Mayweather og Pacquiao dele 250 millioner dollar. Heraf får amerikaneren 60 procent - det svarer til cirka 960 millioner kroner.

- Det er jo et game, hvor et misset slag en aften kan slukke lyset fuldstændig for dig. Så han skal have mange penge for at vise sit særprægede talent, siger Thyboe.

Spørgsmål: Hvor gode er de her fyre i forhold til sådan én som Mikkel Kessler?

- Der er lysår til forskel.

Spørgsmål: Hvem vil du sætte pengene på som vinder af kampen?

- Alting siger Mayweather. Han er det største boksegeni i mange år. Men da jeg også er en sentimental fyr, så kunne jeg godt finde på at følge mit hjerte og sætte dem på Manny Pacquiao, siger Kurt Thyboe.

/ritzau/

 

Dagens Gossip