Kutter får sennepsgasbombe i nettet ved Bornholm

En fiskekutter fra Bornholm fik fredag eftermiddag en noget utraditionel fangst i nettet, da den fiskede efter torsk og skrubber i Østersøen 15 sømil nordøst for Nexø.

Det oplyser Forsvarets Operationscenter til Ritzau.

- Vi får en melding ved 19-tiden om, at en kutter ved Bornholm har fået en gammel sennepsgasbombe i trawlet. Vi alarmerer minørerne, der sejler derud med hjælp fra Nexø Redningsstation, siger vagtholdslederen ved Forsvarets Operationscenter i Aarhus.

Minørerne identificerer hurtigt bomben som en tyskproduceret HC 250-bombe fra Anden Verdenskrig, skriver Bornholms Tidende.

Minørerne besluttede herefter, at sennepsgasbomben på 80 kilo skulle smides i vandet igen i området "Malkværn", hvor andre bomber også tidligere er blevet dumpet.

- De beslutter sig for at dumpe den i vandet igen i et designeret område, som er afmærket i søkortene, fortæller vagtholdslederen.

Kutteren ved navn R499 Mickentho blev dirigeret i havn igen, hvorefter Beredskabsstyrelsen i Allinge gik i gang med rense skibet for eventuelle udslip af sennepsgas.

De omkring 1300 kilo fisk, som den havde hevet om bord sammen med bomben, måtte også kasseres, da de er uegnet til menneskeføde efter at have ligget sammen med bomben, skriver Bornholms Tidende.

Det sker flere gange om året, at fiskere ved Bornholm får intakte bomber fra Anden Verdenskrig i nettet. Enten bliver de taget med i land eller også bliver de returneret til havbunden.

I januar fik den selvsamme kutter også en sennepsgasbombe i nettet.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip