Kvickly ændrer politik efter Facebook-storm: Dropper pelsjakker

Det faldt rigtig mange kunder for brystet, at supermarkedskæden Kvickly i denne uge har Canada Goose-jakker på tilbud. De vrede kunde bestormede nærmest kædens Facebook-side med kritik, fordi de populære og dyre jakker har kraver med pels fra prærieulve fanget i Canada.

Mange af kunderne påpegede det dobbeltmoralske i, at Kvickly for to uger siden annoncerede, at man for at forbedre dyrevelfærden har droppet at sælge buræg, når man derefter sælger jakker med pelskraver.

"Øv Kvickly, nu har I fravalgt buræg, men vælger at sælge Canada Goose jakker, hvor kraven er fra prærieulve, fanget i fælder, hvor dyret lider ubeskriveligt. Det er ikke okay og selvom jeg som vegater elsker at handle i Kvickly, vælger jeg at lade være, lyder et af de mindre vrede indlæg på siden.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

På baggrund af kritikken holdt ledelsen i Kvickly et ekstraordinært møde mandag, og efterfølgende har kæden udsendt en meddelelse, hvor man imødekommer de oprørte kunder.

- Fangsten foregår fuldt lovligt og jakkerne sælges fuldt lovlige i Danmark. Derfor har Kvickly ikke haft nogle betænkeligheder ved at sælge jakkerne. Men vi har lyttet til kritikken og har besluttet at indføre en bestemmelse i vores varekrav-specifikationer, så vi ikke fremadrettet kan sælge varer, der er produceret med hår eller pels fra dyr, der er fanget på denne måde, lyder det fra kæden.

LÆS OGSÅ: Coop indfører "skæve" gulerødder

Kvickly vil ikke trække Canada Goose-jakkerne tilbage, da man ikke mener, det gavner dyrene. Men man vil nu arbejde på kun at sælge produkter med pels fra dyr, der i forvejen indgår i fødevareproduktion.

Meddelelsen får en blandet modtagelse på Kvicklys Facebook-side. Beskeden fra ledelsen har fået med en 500 likes. Men i den efterfølgende debat pointerer mange, at de mener ,at jakkerne burde være blevet trukket tilbage. 

 

Dagens Gossip