Kvickly-direktør stopper øjeblikkeligt efter uenighed

Uenighed om den fremtidige strategi for dagligvarekoncernen Coops hårdt prøvede kæde Kvickly betyder, at kædens direktør gennem fire år, Jesper Faurholdt, stopper med øjeblikkelig virkning. Det oplyser Coop i en kort pressemeddelelse.

Coops nye øverste chef, administrerende direktør Peter Høgsted, ønsker overfor Ritzau ikke at uddybe de uenigheder om Kvicklys fremtid, der har ført til, at Faurholdt nu er fortid i virksomheden.

- Vi er uenige om fremtiden og har derfor gensidigt valgt at splitte op og gå hver til sit. Mere er der ikke i det, siger Peter Høgsted til Ritzau.

Coop er inde i nogle svære år, hvor indtjeningen er styrtdykket især i Kvickly og Fakta.

Høgsted blev ansat som øverste ansvarlig i Coop i slutningen af oktober for at få koncernen på ret køl igen, efter at bestyrelsen valgte at fyre den mangeårige direktør Jesper Lien.

Dengang slog Høgsted fast, at han først ville gå koncernen efter i sømmene, før han ville pege en retning ud. Og det er stadig udmeldingen.

- Det kommer inden alt for længe, siger Høgsted.

Og det er altså i den forbindelse, at Faurholdt stopper. Ifølge en ellers fåmælt Faurholdt vil ændringerne give et andet Kvickly, end det vi kender i dag.

- Jeg synes ikke, jeg kunne fortsætte med de tanker og idéer, der er blevet præsenteret. Men jeg vil ikke gå i detaljer.

- Peter Høgsted har præsenteret nogle tanker og idéer, som han føler, der er behov for at gennemføre. Og det får nogle påvirkninger i forhold til Kvickly, som jeg ikke er enig i. Og derfor har jeg valgt at sige, at så er det bedre, jeg stopper, siger han til Ritzau.

Kommerciel direktør Anne-Marie Navarro er konstitueret som kædechef. En ny direktør bliver udpeget i det nye år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip