Kvickly og Coop på jagt efter lokale producenter

Skrevet af Elo Christoffersen

|

29/08/2013

Dagens topnyheder

Kvickly og Coop indleder med samarbejdspartneren De 5 Gaarde en landsdækkende jagt efter nye lokale og dansk producerede fødevarer.

- Vi ønsker at tilbyde vores kunder flere lokalt producerede fødevarer i deres Kvickly. Det gør vi dels, fordi vi oplever en stigende interesse for lokale og regionale fødevarer, dels fordi vi i Kvickly gerne vil tilbyde vores kunder noget andet og mere end vores konkurrenter, siger kædedirektør Jesper Faurholdt, Kvickly.

Producenter i hele Danmark inviteres derfor til møder i otte Kvickly varehuse, hvor man ganske uformelt kan møde indkøberne fra Kvickly, Coop og samarbejdspartneren De 5 Gaarde.

Ønskerne til nye danske lokale varer er, at de smager godt, har en god historie og adskiller sig fra de eksisterende varer. Udover at de selvfølgelig skal være produceret i Danmark og leve op til almindelig lovgivning og fødevaresikkerhed.

- Vi tager ud i Danmark netop som høsten er overstået og mange produkter er allerbedst. Vi håber på denne måde at møde nye samarbejdspartnere, da vi ved der kan være langt for en lokal producent til hovedkontoret i Albertslund, siger kategorigruppechef Esben Meier, som er ansvarlig for projektet hos Coop.

De 5 Gaarde har samarbejdet eksklusivt med Coop gennem mere end 10 år omkring fødevarer baseret på gode råvarer fra fem danske gårde.