Kvinde atter ved bevidsthed efter stutteribrand

En ung kvinde, som natten til torsdag besvimede i en røgfyldt bygning i Lomborg ved Bækmarksbro, er vågen igen. Det oplyser kvindens far i en mail til Ritzau.

Kvinden var bevidstløs, da hun blev båret ud af en staldbygning på et stutteri.

- Hun er undersøgt og har ikke fået røgforgiftning. Hun har selv ringet hjem, fortæller kvindens far til Ritzau.

Branden på stutteriet brød ud torsdag morgen omkring klokken fire. Ilden brød ud i en lade, som ligger i forbindelse med gården.

Kvinden var sammen med en anden kvinde i gang med at redde heste ud af stalden, da hun angiveligt blev sparket omkuld af en hest og mistede bevidstheden.

- Den ene kvinde kommer ud og fortæller, at den anden stadig er derinde og er kommet til skade, fortæller vicepolitikommissær Ole Hofmansen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Der var ikke brand i selve staldbygningen, men i bygningen ved siden af, men vinden blæste røg ind i stalden. Alligevel valgte to politifolk på stedet at komme kvinden til undsætning.

- De fortæller, at sigtbarheden er under to meter, og de kan i første omgang ikke få øje på nogen. De forsøger også at råbe hende op, men får ikke noget svar, fortæller Ole Hofmansen til Ritzau.

Trods røgen lykkedes det for betjentene at finde frem til kvinden, som lå i en hesteboks bagest i stalden.

- Hun blødte fra hovedet, og i boksen var der en meget urolig hest, så kollegerne fik trukket kvinden ud, fortæller Ole Hofmansen.

Udenfor kom kvinden til bevidsthed, men hun kunne ikke fortælle, hvad der var sket. Hun blev efterfølgende kørt til hospitalet til observation for røgforgiftning.

Det samme blev den anden kvinde og de to politifolk. Lægerne foretog prøver, som frikendte alle fire for mistanken om røgforgiftning.

Ifølge Ole Hofmansen skyldes branden efter alt at dømme, at der er sket selvantændelse i noget hø og noget staldgødning, som blev opbevaret i den bygning, hvor ilden brød ud.

Fem heste blev reddet uskadte fra branden, som ellers kun forårsagede mindre skader på den lade, hvor den opstod.

/ritzau/

 

Dagens Gossip