Kvinde bad om beskyttelse inden drab

Skrevet af admin

24/04/2014

Dagens topnyheder

Godt fire uger inden drabet på en 39-årig kvinde i Kokkedal onsdag morgen anmeldte hun den formodede gerningsmand for trusler.

Hun bad politiet om at få udstedt et såkaldt tilhold, så han ikke ville opsøge hende, skriver Ekstra Bladet torsdag.

Politiet nåede dog ikke at præsentere tilholdet for den 45-årige, som onsdag eftermiddag blev varetægtsfængslet for at have overfaldet og dræbt hende med kniv ved en Fakta-butik.

Oplysningen om kvindens henvendelse kommer fra efterforskningsleder Lau Lauritzen i Nordsjællands Politi.

- Det er selvfølgelig ekstra tragisk, at vi var undervejs med et tilhold, men det havde måske ikke gjort nogen forskel. Et tilhold vil jo aldrig forhindre en mand i at opsøge kvinden alligevel, hvis han har besluttet sig for at slå hende ihjel, siger Lau Lauritzen til Ekstra Bladet.

Offeret, Maria Louise Hansen, havde tidligere levet sammen med den 45-årige.

Det var angiveligt i voldsom vrede over at blive forladt, at manden overfaldt den 39-årige tidligt onsdag morgen.

Hun blev stukket med kniv blandt andet mod halsen.

Manden blev anholdt en halv time senere. I grundlovsforhøret i Retten i Helsingør kunne han ikke huske, hvad der var sket, og han nægtede sig skyldig.

I forbindelse med efterforskningen har politiet efterlyst et barn, som befandt sig i området onsdag morgen ved syvtiden.

Drengen eller pigen kom cyklende ad stien mellem Holmegårdsparken og Fakta i Holmegårdscenteret og var formentlig på vej til Kokkedalsskolen.

På vejen passerede barnet, der menes at være mellem seks og ni år, en voksen kvinde. Barnet fortalte kvinden, at nogen sloges længere henne ad stien.

Torsdag morgen oplyser politiet til Ritzau, at der endnu ikke er opnået kontakt med barnet.

/ritzau/