Kvinde dræbt og flere såret i knivangreb i London

En kvinde i 60'erne er dræbt, og fem blev såret ved et knivangreb onsdag aften i det centrale London, oplyser politiet i den britiske hovedstad.

En 19-årig mand er anholdt.

- Tidlige indikationer peger på, at mentalt helbred er en væsentlig faktor i denne sag, og det indgår som en stor del af efterforskningen, skriver politiet i London i en meddelelse ifølge The Telegraph.

- Men på dette stadie skal vi naturligvis være åbne i forhold til motivet, og derfor er terrorisme som motiv fortsat en del af efterforskningen, hedder det videre.

Anmeldelsen om en mand set med en kniv ved Russell Square kom klokken 22.33 lokal tid. Politiet anholdt seks minutter senere en mand ved hjælp af en strømpistol. Han befinder sig tidligt torsdag morgen på hospitalet.

Tre af de personer, som blev såret, blev torsdag formiddag udskrevet fra hospitalet, hvor de blev indlagt efter angrebet. To personer forbliver indlagt, oplyser politiet.

The Guardian skriver, at Scotland Yards antiterrorenhed - kendt under navnet SO15 - tager del i efterforskningen.

Ifølge BBC er politiet massivt til stede i området, og det område, der oprindeligt blev afspærret, er senere blevet udvidet.

Desuden kan borgerne i London forvente, at der er mere politi på gaden end normalt, når dagligdagen begynder torsdag. Nogle af disse betjente vil bære våben.

Londons borgmester, Sadiq Khan, siger, at sikkerheden for Londons indbyggere er hans vigtigste prioritet, og at offentligheden bør reagere roligt og med årvågenhed.

- Jeg opfordrer alle londonere til at forholde sig roligt og være årvågne. Alarmer venligst politiet, hvis I bemærker noget usædvanligt, siger Khan i en erklæring.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip