Kvinde i USA beskyldes for at livestreame voldtægt

14/04/2016 18:00

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Anklagemyndigheden i den amerikanske delstat Ohio har anklaget en kvinde for at bruge en app til at livestreame en påstået voldtægt af en 17-årig pige, oplyser myndighederne til NBC News.

Den 18-årige Marina Lonina er anklaget for at filme sin 29-årige kærestes seksuelle overfald på en teenager med app'en Periscope.

Overgrebet skal have fundet sted for to måneder siden, 27. februar, i byen Columbus. Optagelsen blev kendt af myndighederne, da den blev anmeldt af en person, som havde set optagelserne.

Den sagsøgtes advokat siger, at Loniana "kategorisk" afviser anklagerne.

Lonina og hendes kæreste, Raymond Gates, risikerer hver op til 40 års fængsel, skriver flere amerikanske medier.

Marina Lonina tog ifølge anklagemyndigheden også nøgenoptagelse af pigen dagen før den påståede voldtægt.

En ekspert siger, at sagen understreger, hvor vanskeligt det er at kontrollere internettets tjenester med live-streaming, og at spørgsmålet om direkte streaming af kriminalitet trænger sig på i flere og flere sammenhænge.

- Omfanget af indhold, som skabes og uploades hver dag er alt for omfangsrigt til at blive reguleret manuelt, og automatiske systemer er for upræcise til at være praktiske, siger en it-ekspert, Josh Wright, på Oxford internet Institute.

- Der er ingen praktisk måde, hvorpå man kan forhindre indhold som dette i at blive lagt ud og delt, hvis det er det, som folk vil. Ethvert kontrolsystem vil have alvorlige konsekvenser for ytringsfriheden, siger han og tilføjer, at internettet uden tvivl har forværret sagen for offeret.

/ritzau/