Kvinde idømt fængsel for abort

05/04/2016 17:56

Jesper Larsen

Nyheder

Mest læste i dag

En kvinde i Nordirland er blevet idønt fængsel, fordi hun ikke ønskede at føde sit barn og derfor bestilte abortmedicin over internettet, der fjernede fosteret. 

Den 21-årige kvinde bestilte pillerne i 2014, og kort tid efter aborterede hun. Kort tid forinden var hun flyttet i et bofællesskab I Belfast, hvor hun havde fortalt sine samboer, at hun var gravid, men at hun sparede penge sammen, så hun kunne rejse til Englandn og få foretaget en abort, skriver Belfast Telegraph.

Hun kunne tilsyneladende ikke finde pengene til rejsen, for hun kontaktede en abortklinik i Storbritannien og spurgte ind til, hvilke piller der kunne fjerne fosteret. 

Og dagen efter hun havde indtaget pillerne, fandt hende ssamboer et blodspori lejligheden, og det 10-12 uger gamle foster i en sort affaldspose. 

Samboerne valgte at kontakte politiet, der sigtede hende for illegal abort og for at have købt ulovlige piller over internettet. 

I Nordirland er aborter kun tilladt, hvis kvindens liv er i fare, eller hvis graviditeten kan føre til fysisk eller psykisk skade. Har graviditeten varet i mere end ti uger, er det også ulovligt at foretage en abort.

Dommeren valgte derfor at idømme kvinden tre måneders betinget fængsel.

Ifølge hendes advokat, var det en desperat situation, der fik hende til at foretage aborten derhjemme, og samtidig kritiserer advokaten, at det ikke ville have været ulovligt i erthvert andet land i Storbritannien. 

Abortlovgivningen i Nordirland er ikke blevet ændret siden 1861.