Kvinde kører den forkerte vej på en ensrettet gade: Betjenten finder bødeblokken frem, men så får han en bedre idé

06/04/2016 15:40

Ninna Andreasen

Nyheder

Mest læste i dag

De fleste, der har fået trafikbøder, kender til ærgrelsen over at skulle betale dem. Især hvis man er kommet til at gøre noget forkert ved en fejl.

Lige nu høster politiet i byen Da Nang i Vietnam stor ros for sin kreative straf af en 20-årig kvinde, som blev taget i at køre mod ensretningen på en gade. Det rapporterer BBC.  

Kvinden kom kørende ad en ensrettet gade, men i den forkerte retning, og hun blev standset af færdselspolitiet.

Betjentene så, at hun så nervøs ud og lod tvivlen komme hende til gode, da hun sagde, at hun ikke havde set skiltet om, at gaden var ensrettet.

De gav hende et valg. Enten kunne hun skrive “Jeg lover aldrig at køre i den forkerte retning på en ensrettet gade igen” 50 gange eller modtage en bøde.

Den taknemmelige kvinde valgte den billigste udvej og gik straks i gang med at forfatte sit løfte siddende på kanten af fortovet.

Den lokale politichef Tran Viet Hoa siger, at hans afdeling hellere vil øge trafikkendskabet i befolkningen end at håndhæve rigide regler - selvom det er hurtigere at give folk bøder.

Læs også: Teenager snød taxachauffør for betaling: Dommerens afgørelse er genial

Ifølge ham giver det folk et dårligt syn på politiet, hvis de udstikker en bøde, første gang folk gør noget forkert. Han mener ikke, bilisterne lærer så meget af det.

Brugere på sociale medier hylder den kreative metode.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler: