Kvinde og to drenge er skyldige i mordbrand

En 30-årig kvinde, hendes nevø og hans kammerat er fredag ved Retten i Roskilde kendt skyldige i en sjælden sag om drab og mordbrand.

Det grusomme drab fandt sted 14. september sidste år. Her trængte kvinden og de to mænd, der alle var maskerede, ind til den 26-årige Nilab Shahkor i hendes lejlighed i Gersagerparken i Greve syd for København.

Her overhældte kvinden Nilab Shahkor med benzin og satte ild til, så hun blev forvandlet til en levende fakkel - de tekniske undersøgelser har vist, at hun stod op, da der blev sat ild til hende.

Branden udviklede sig eksplosivt, og den 30-årige kvinde blev selv forbrændt. Desuden kom hun voldsomt til skade, da hun sprang ud ad vinduet på 3. sal, mens den 19-årige nevø og hans 17-årige kammerat flygtede ned ad trappen.

I retten kom det frem, at den sjældne forbrydelse tilsyneladende var grundigt planlagt. På en overvågningsvideo fra en tankstation ser man kvinden købe benzin i en dunk. Og inden de gik op i lejligheden, sprayede de sort maling over opgangens videokamera.

Motivet skulle være voldsom jalousi og den 30-åriges intense had til Nilab Shahkor, der tre måneder før overfaldet var blevet gift med en mand, som den 30-årige ifølge eget udsagn allerede var gift med. Ægteskabet er dog ikke registreret nogen steder.

De tre har under hele sagen nægtet sig skyldige. Den 30-årige har forklaret, at det var manden, som havde bedt hende om at brænde lejligheden af, så han kunne få penge fra forsikringen.

Drengene, der flere gange har skiftet forklaring, har fortalt, at de ikke vidste, at kvinden havde planer om at slå Nilab Shahkor ihjel, men retten fandt dem skyldige i medvirken til drab.

Sagen er blevet behandlet af Retten i Roskilde, men foregik i en retssal i Holbæk, da sikkerheden ikke var tilstrækkelig i Roskilde.

Og det var der tilsyneladende god grund til. Flere gange under sagen er det nemlig kommet til slagsmål mellem de tiltaltes og offerets pårørende.

Tirsdag afgør retten, hvilken straf de tre skal have.

/ritzau/

 

Dagens Gossip