Kvinde sigtet for at bringe liv i fare ved brand

24/03/2015 12:22

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Nordjyllands Politi sigter en 53-årig kvinde for at bringe menneskeliv i fare ved at anstifte brand. Syv personer blev tirsdag morgen evakueret, da der udbrød brand på Vodskov Dyreklinik i Vester Hassing i Vendsyssel.

- Vores foreløbige efterforskning har gjort, at vi har fattet mistanke til en 53-årig kvinde, som vi har anholdt i sagen, og hun er sigtet efter straffelovens bestemmelse om kvalificeret brandstiftelse, siger vicepolitiinspektør Lars Nørskov Jørgensen til Ritzau.

Branden opstod omkring klokken halv syv i Dyreklinikken, som ligger i forbindelse med et kursuscenter, hvor syv personer overnattede.

Indsatsleder Søren Korsgaard fra Beredskabscenter Aalborg fortæller til TV2.dk, at branden blev opdaget af to ungarske brandmænd, som var blandt kursisterne.

- De fik fjernet nogle gasflasker fra klinikken og slukket ilden. Der er ingen tvivl om, at deres indsats har begrænset skaderne og vores arbejde, som primært bestod af efterslukning, siger indsatslederen.

Den 53-årige kvinde blev anholdt en god times tid, efter at branden blev opdaget. Politiet er tirsdag formiddag færd med at foretage undersøgelser på brandstedet, og Lars Nørskov Jørgensen ønsker på nuværende tidspunkt ikke at give yderligere oplysninger om sagen.

Hvad kvindens motiv skulle have været til at anstifte branden, står dermed endnu hen i det uvisse.

Lars Nørskov Jørgensen oplyser, at anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi endnu ikke har taget stilling til, om kvinden skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

/ritzau/