Kvinde skal stå i spidsen for franske fodboldherrer

Skrevet af admin

|

29/06/2014

Dagens topnyheder

Ledelsen i den franske fodboldklub Clermont Foot, der spiller i landets næstbedste række, er åbenbart fast besluttet på at blive det første professionelle herrehold i Europa med en kvindelig træner.

I maj vakte klubben opmærksomhed ved at præsentere portugiseren Helena Costa som ny træner, men det engagement sluttede, før det var kommet i gang med uenighed mellem Costa og ledelsen.

Det har imidlertid ikke fået klubbens præsident, Claude Michy, til at ryste på hånden, for han har i stedet hyret Corinne Diacre på en toårig kontrakt, og dermed får Clermont altså alligevel en kvinde på sidelinjen.

39-årige Corinne Diacre er et af fransk kvindefodbolds største navne med 121 landskampe på cv'et. Efter sin aktive karriere har hun været trænerassistent på landsholdet og derefter træner for Soyauxs kvindehold.

Hun profiterer altså nu af Helena Costas pludselige afsked med Clermont, hvor hun blandt andet beskyldte sportsdirektør Olivier Chavagnon for at købe spillere bag hendes ryg.

I Costas egne øjne var hun ikke andet end en galionsfigur, der skulle skabe omtale af klubben, mens andre traf de store beslutninger.

- Min afgang skyldes først og fremmest Chavagnon, som ansatte spillere uden min accept for et hold, som jeg skulle lede og have ansvaret for.

- Jeg mener, at det er uacceptabelt i professionel fodbold, at en træner først hører om nyindkøbte spillere, når en klubfunktionær opremser en liste over spillere, der har bestået lægetjekket i klubben, siger Helena Costa ifølge nyhedsbureauet AFP.

Clermont sluttede sidste sæson som nummer 14 i Ligue 2.

/ritzau/