Kvinde tiltalt for overgreb mod 10-årig datter: Jeg var en god mor

Et gråhåret par i begyndelsen af 50'erne nægter begge, at de sidste år misbrugte kvindens datter seksuelt over en periode fra januar til oktober i deres hjem i Skagen.

- Jeg var en god mor. Jeg synes ikke, hun har manglet noget, siger den 53-årige kvinde i Retten i Hjørring.

Parret er tiltalt for en række seksuelle krænkelser mod pigen, ligesom de skal have ladet flere mænd tvinge hende til samleje og oralsex, alt imens de så på i deres hjem i Nordjylland.

Anklagen lyder desuden på, at pigen mindst tre gange er blevet voldtaget af sin stedfar, og at en mand skal have haft samleje med moren, mens en anden voldtog datteren.

Herefter bad moren om, at mændene byttede plads og fortsatte.

- Det passer ikke. Jeg har ikke dyrket sex med mange forskellige mænd, svarer kvinden på anklager Karina Skous spørgsmål.

Flere gange hæver kvinden stemmen. Hun føler sig tydeligvis meget forurettet, men ser ellers ret normal ud. Hun bærer briller, er iklædt en stribet trøje og hvide kondisko af mærket Reebok. Hendes hår er tykt og gråt.

De formodede forbrydelser blev opdaget, efter at den i dag 10-årige pige var blevet fjernet fra hjemmet. Her fortalte hun sin plejemor om overgrebene.

Den 53-årige kvinde forstår imidlertid slet ikke, hvorfor pigen ikke længere måtte bo hos hende.

- Jeg var ædru, når hun kom hjem fra skole. Jeg var aldrig fuld foran hende. Men de (myndighederne, red.) mente, at der blev drukket for meget, siger kvinden om kommunens begrundelse for at fjerne pigen.

Hun fastholder også, at pigen jævnligt kom til tandlæge og fik børstet tænder dagligt. Hvorfor pigen havde huller i stort set alle tænder, kan moren ikke forklare.

Pigen havde det i det hele taget godt, lyder det fra moren, der også nægtede sundhedsplejersker at tjekke pigen.

- Det var der ikke nogen grund til, forklarer den tiltalte.

Kvinden mener, at det er plejemoren, der har manipuleret pigen til at tro, at hun er blevet misbrugt af moren og stedfaren. I virkeligheden er det plejefaren, der står bag overgrebene, mener kvinden.

Ifølge anklagen i den nordjyske sag er overgrebene ikke kun gået ud over den nu 10-årige datter.

Fra 2000 til 2002 skal morens anden datter også være blevet misbrugt af en mand, mens moren så på. Også det forhold nægter hun.

Der ventes dom i sagen 27. maj.

/ritzau/

.

Dagens Gossip