Kvinde voldtaget og dræbt: Tyrkiske mænd protesterer iført miniskørter

Flere tyrkiske byer har den seneste tid lagt gader til nogle opsigtsvækkende demonstrationer. 

Men det er ikke demonstrationernes budskab om bekæmpelse af vold mod kvinder, der har fået demontrationerne til at gå verden rundt - det er de mandlige deltagers påklædning. 

Iført miniskørter i alverdens farver og designs går mænd forrest med krav om, at vold mod kvinder skal tages seriøst. 

Miniskørterne skal vise, at påkældning aldrig kan være en 'invitation' til overgreb mod kvinder. 

Baggrunden for de mange demonstrationer er et bestialsk drab, der skete i en lille by i det sydlige Tyrkiet. Her blev en 20-årig pige forsøgt voldtaget af en buschauffør, og da hun forsvarede sig mod ham med en peberspray, blev hun slået i hovedet med en jernstang og knivstukket flere gange. Hendes lig blev fundet i en flod flere dage senere, ifølge BBC.

Kampagnen med mænd i miniskørter er også gået viralt på sociale medier, hvor hundredevis af mænd har lagt billeder op af dem selv i miniskørter, med skilte der fordømmer vold mod kvinder. 

- Hvis et miniskørt er en invitation til vold og overgreb, hvis det er amoralsk og promiskuøst, så vil vi også gerne sende en invitation, lyder beskeden på størstedelen af beskederne fra mænd i miniskørt. 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip