Kvindelig ansat stukket med kniv under røveri i København

En 48-årig kvindelig ansat i en blomsterforretning på den yderste del af Østerbrogade i København er blevet såret af knivstik ved et røveri mod forretningen.

Den sårede er kørt til Rigshospitalet, oplyser Københavns Politi.

Politiet fik anmeldelsen om røveriet kort efter klokken 17.30 mandag eftermiddag.

Et par timer efter røveriet lød meldingen fra lægerne, at kvindens tilstand er stabil, og at hun er uden for livsfare.

Det er endnu sparsomt med oplysninger om røveriet, men tilsyneladende trængte en mand ind i blomsterforretningen, der ligger på Østerbrogade 226, og truede og stak den ansatte med en kniv.

Politiet har endnu ikke præcise oplysninger om, hvad der skete i butikken. Men det er lykkedes for røveren at slippe af sted med kvindens taske.

Der er foreløbig ingen spor af røveren, og politiet har kun et spinkelt signalement af ham.

- Kvinden var den eneste, der var til stede, og da vi endnu ikke har afhørt hende, er det begrænset, hvad vi ved, siger den centrale efterforskningsleder Kenneth Jensen, Københavns Politi.

Der er tale om en mand, der beskrives som dansk og ikke særlig stor. Han havde under røveriet en kasket på.

Det er kun godt halvanden uge siden, at et ægtepar, der ejer en blomsterforretning på den nærliggende Nordre Frihavnsgade, blev stukket ned under et røveri.

Ved den lejlighed blev røveren beskrevet som 25-30 år, 175 cm høj og spinkel af bygning. Han havde skulderlangt, blond hår og skægstubbe. Den pågældende aften var han iført lyst, snavset tøj.

- Da signalementet i den nye sag foreløbig er så sparsomt, er det svært at sige, om det er den samme gerningsmand, men vi har det selvfølgelig i baghovedet, fordi der begge gange blev stukket med kniv, siger Kenneth Jensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip