Kvindelig pakistansk aktivist dræbt efter seminar

Skrevet af admin

25/04/2015

Mest læste i dag

En kvindelig pakistansk menneskerettighedsaktivist er fredag blevet skudt og dræbt af ukendte gerningsmænd, oplyser politiet.

Aktivisten med det borgerlige navn Sabeen Mehmood blev ramt af fem kugler efter at have holdt et oplæg om menneskerettighedskrænkelser i Pakistans fattige og tilbagestående Baluchistan-provins.

Hun havde netop forladt den café, som havde lagt lokaler til et seminar om menneskerettighedskrænkelser og var på vej væk i en bil med sin mor. Moren er såret efter skudepisoden, lyder det fra politiet.

- En kvinde døde under skyderiet og en anden kvinde er såret efter skudepisoden, siger Moeez Pirzada, en talsmand fra det lokale politi, til nyhedsbureauet AFP.

Ifølge talsmanden ser det ud til, at skudepisoden skyldes nogle personlige problemer mellem parterne. Men politiet har ikke nærmere informationer om, hvorfor aktivisten blev dræbt.

Tidligere på dagen havde hun været vært for et arrangement med fokus på krænkelser af rettigheder i Baluchistan-provinsen. To andre prominente menneskerettighedsforkæmpere var også blandt oplægsholderne.

De to talere skulle oprindeligt også have været med til et andet debatmøde på et prestigefyldt Universitet i Lahor for to uger siden, men det blev aflyst tilsyneladende på foranledning af den lokale efterretningstjeneste.

Gennem længere tid har menneskerettighedsgrupper anklaget pakistanske sikkerhedsstyrker og efterretningstjenester for at stå bag alvorlige krænkelser af rettigheder i Baluchistan-provinsen.

/ritzau/AFP