Kvindelig selvmordsbomber jages i Sotji

Russisk politi jager en kvinde, der formodes at planlægge selvmordsangreb ved vinter-OL i den russiske by Sotji i næste måned, rapporterer BBC.

Kvinden, der menes at være enke efter en militant islamist, skal være kommet til Sotji tidligere i denne måned trods et enormt sikkerhedsopbud i OL-byen ved Sortehavet.

Den 23-årige Rusanna Ibragimova fra Dagestan i Nordkaukasus er på plakater udpeget som en af mindst tre potentielle kvindelige selvmordsbombere i regionen. Efterlysningsplakaterne er hængt op af de russiske myndigheder.

Over 30.000 politifolk og soldater fra indenrigsministeriet i Moskva er sat ind for at sikre vinter-OL.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, talte tirsdag i telefon med sin russiske kollega, Vladimir Putin, omkring sikkerheden i Sotji i næste måned.

Lederne af de to stormagter drøftede, hvordan de kan sikre en "sikker og forsvarlig" sportsbegivenhed efter den seneste tids stigende frygt for et terrorangreb.

USA har tilbudt sin fulde støtte til russerne op til de vinterolympiske lege. Mandag stillede det amerikanske udenrigsministerium to flådefartøjer i Sortehavet samt militærfly til rådighed, hvis det skulle blive nødvendigt.

Pentagon-udmeldingen kom, efter at to militante islamister i en video havde taget ansvaret for de dødbringende terrorangreb i Volgograd i december. Her mistede i alt 34 mennesker livet.

Iført selvmordsbælter advarer de Ruslands præsident om, at militante islamister også vil være "til stede" ved vinter-OL i sortehavsbyen, der foregår fra 7. til 23. februar.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har USA's militær og efterretningsvæsen gennemgået forskellige planer for at evakuere amerikanske statsborgere, hvis det skulle blive nødvendigt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip