Kvindelige militante angriber politistation i Istanbul

Tyrkisk politi har dræbt de to kvindelige militante, der tidligere torsdag angreb en bus med betjente foran en politistation i Bayrampasa i udkanten af Istanbul. Det rapporterer nyhedskanalen NTV.

Kvinderne blev tilsyneladende trængt op i en krog i en nærliggende bygning, som de var flygtet til efter angrebet. Her blev de skudt og dræbt af sikkerhedsstyrker.

De to kvinder angreb tidligere på dagen en politibus med betjente, som netop havde parkeret foran stationens indgang.

En af kvinderne kastede en granat mod bussen, mens den anden kvinde åbnede ild mod den, fra hvad der syntes at være et maskingevær, rapporterer CNN Türk.

Politiet besvarede ilden og sårede en af kvinderne, hvorefter det lykkedes betjente at spore dem til en nærliggende bygning.

En specialenhed blev sendt til området, hvor beboere blev evakueret.

Ifølge det tyrkiske statsejede nyhedsbureau Anadolu var begge kvinder medlemmer af Det Revolutionære Folks Befrielses Partifront (DHKP-C).

Den venstreorienterede, militante kurdiske gruppe har tidligere udført lignende angreb på politistationer i Istanbuls forstæder.

I en erklæring på en hjemmeside tilknyttet DHKP-C påtager gruppen sig skylden for angrebet:

- Vær hilset. To af vores modige, kvindelige frihedskæmpere har taget folkets frihedskamp på deres skuldre, står der.

Antallet af angreb mod tyrkiske sikkerhedsstyrker er taget til, idet volden er blusset op i den sydøstlige del af landet, der er overvejende kurdisk.

Det er sket, siden en våbenhvile mellem militante fra Kurdistans Arbejderparti (PKK) og regeringen kollapsede i juli sidste år.

PKK, der betegnes som en terrorgruppe af Tyrkiet, USA og EU, lancerede for mere end tre årtier siden et væbnet separatistisk oprør mod Tyrkiet. Siden er flere end 40.000 mennesker, hovedsageligt kurdere, blevet dræbt i konflikten.

Samtidig er Tyrkiet blevet et mål for den militante gruppe Islamisk Stat (IS), som har taget skylden for flere selvmordsangreb i landet.

Blandt andet har IS taget ansvar for et angreb 12. januar i Istanbul, hvor en syrisk selvmordsbomber sprængte sig selv i luften i Sultanahmet-kvarteret i centrum af byen.

Ti tyske turister blev dræbt og 16 andre mennesker såret.

I sidste uge oplyste den tyrkiske indenrigsminister, Efkan Ala, at tyrkiske sikkerhedsstyrker har afværget 18 selvmordsattentater i Tyrkiet siden 1. januar.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip