Kvinden bag Tornfuglene er død

Den internationalt anerkendte australske forfatter Colleen McCullough, hvis roman Tornfuglene blev solgt i over 30 millioner kopier over hele verden, døde torsdag, 77 år.

Bestseller-forfatteren døde på et hospital på Norfolk Island, som ligger i de fjerne farvand på Australiens østkyst, hedder det i en meddelelse fra hendes forlægger.

HarperCollins Australia forlagsdirektør, Shona Martyn, siger, at McCullough havde overvundet en række sygdomme og øjenproblemer ved at fortsætte med at skrive via en diktafon.

- Hun var altid direkte og hurtig i replikken, og vi så altid frem til hendes besøg, når hun kom med et ny manuskript fra Norfolk Island. Verden er blevet mindre farverig nu uden Col.

McCullough skrev 25 romaner i sin karriere. Den sidste, "Bittersweet", blev udgivet i 2013.

Tornfuglene, som blev hendes største succes, og som vandt stor udbredelse gennem en populær og storslået tv-serie, handler om den katolske præst Ralph de Bricassart (Richard Chamberlain), som elskede både Gud og pigen Meggie (Rachel Ward), og som derfor levede med svære samvittighedskvaler.

Romanen skildrer Clearyfamiliens liv over 60 år - fra de flytter fra New Zealand til Australien for at overtage deres tante, Mary Carsons ranch.

McCullough havde også en karriere som forsker, da hun etablerede det neurofysiologiske departement på Sydney's Royal North Shore Hospital og brugte 10 år af sit liv som researcher på Yales Medical School i USA.

Premierminister Tony Abbott beskriver den afdøde forfatter som en "unik australsk personlighed og Norfolk Islands mest berømte indbygger."

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip