To kvinder dræbt efter biljagt på parkstier i København

To ældre kvinder har mistet livet, efter at de fredag eftermiddag blev påkørt af en stjålet bil i Valbyparken. Kvinderne gik på en sti, da de blev påkørt.

Påkørslen skete i forbindelse med en biljagt, oplyser politiet.

Flugtbilen, der påkørte kvinderne, blev ført af en dreng på kun 13 år, og med som passager var en 15-årig.

Deres sager er på grund af deres unge alder overdraget til de sociale myndigheder, oplyser den centrale efterforskningsleder Henrik Vedel, Københavns Politi.

Da politifolk har været involveret i episoden, undersøges biljagten og påkørslen af Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

DUP bliver involveret i sager, hvor en person dør eller kommer alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, eller mens den pågældende er i politiets varetægt.

- Vi sendte efter anmeldelsen efterforskere til stedet med henblik på at efterforske politiets rolle, sådan som det jo er vores opgave, siger kontorchef Rasmus Blaabjerg fra DUP.

Politiklagemyndigheden fik anmeldelsen kort efter ulykken fredag eftermiddag omkring klokken 16.45.

- Vi fik en opringning på vores vagttelefon om et meget alvorligt færdselsuheld i forbindelse med en eftersættelse af en stjålet bil, som politiet havde haft i Københavns Sydvestkvarter, og som endte i Valbyparken, siger Rasmus Blåbjerg.

- Det endte på den tragiske måde, at bilen som politiet eftersatte, og hvori der var to meget unge mænd, påkørte to kvinder. De blev meget hårdt kvæstet og døde begge kort efter, siger han.

Hos Københavns Politi siger den centrale efterforskningsleder lørdag, at føreren af bilen er sigtet for at have stjålet bilet og for uagtsomt manddrab, og at passageren er sigtet for at have medvirket.

På grund af deres unge alder kan der ikke føres en straffesag mod dem, og de skal ikke i grundlovsforhør. Deres sager er overdraget til de sociale myndigheder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip