Kvinder har træg mave - mænd har løs mave

27/06/2014 17:10

Aller Media

Nyheder

Mest læste i dag

Oppustethed og luft i maven, hyppige toiletbesøg, hård mave, sure opstød og halsbrand. Fællesnævneren for disse gener er en svag fordøjelse, som er hverdag for rigtig mange danskere. 

Læs hvordan du slipper for oppustet mave

Faktisk lider tæt på hver tredje dansker af fordøjelsesproblemer. Det fastslår en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Epinion for Lactocare.

- Når man har gener som uro og ubehag i maven i form af træg mave, oppustethed og vekslende afføring, bør man gå sine vaner efter i sømmene. Dem, der får konstateret problemet hos lægen, får som regel at vide, at der ikke findes én løsning på problemet, da årsagen kan være alt fra dårlige kostvaner, for lidt motion eller stress. Derfor kan det virke uoverskueligt at gå i gang med en livsstilsændring, siger læge Pia Norup fra MyLife, der til dagligt arbejder som Health Director på Skodsborg Kurhotel, hvor hun hjælper danskere med at foretage livsstilsændringer.

Flest kvinder har fordøjelsesproblemer
Ser man på danskernes fordøjelsesproblemer er der en klar kønsforskel. Langt flere kvinder end mænd har nemlig problemer med mavens balance. Således er det ifølge undersøgelsen kun 29 procent af de danske kvinder, der stort set aldrig oplever fordøjelsesproblemer, mens tæt på halvdelen af de danske mænd er fri for maveproblemer.

Læs hvilke overraskende fødevarer, der giver flad mave

Også når det kommer til typen af fordøjelsesproblemer er der forskel på mænd og kvinder. Begge køn har oftest problemer med luft i maven, men hernæst har flest kvinder problemer med træg mave, hvorimod de danske mænd i højere grad lider af løs mave.

Af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media