Kvinder i chok: Cosby undgår sex-sag

Der er indgivet omkring 30 anmeldelser om sexovergreb, som komikeren og skuespilleren Bill Cosby angiveligt skulle stå bag.

Fælles for sagerne er, at den nu 77-årige Cosby skulle have bedøvet og efterfølgende forgrebet sig på de forurettede kvinder, som årtier senere er stået frem i medierne og har fortalt deres udlægning.

Mange af episoderne skulle være fundet sted i 1970'erne, og derfor er mange af sagerne blevet forældede.

Torsdag afgjorde den føderale domstol i Philadelphia, at tre af sagerne i staten er forældede, og at der derfor ikke kan rejses sigtelse mod den forhenværende tv-stjerne i de sager.

De tre kvinder er dog fortørnede over afgørelsen og mener, at der er tale om bagvaskelse, når Cosbys advokater afviser alt.

Derfor har kvinderne indkaldt advokaten for en fjerde kvinde, der i 2006 stod frem med en lignende beretning om Cosby, for at understøtte deres påstand.

Det skriver AP.

Indtil da er sagen om bagvaskelse i gang, og når den er afgjort, kan retten først beslutte om advokaten for den fjerde kvinde skal indkaldes. Cosby selv forsøger at få rettens hjælp til at nægte advokaten at vidne.

Cosby afviser alt og nægter stadig at tale om voldtægtsanklagerne offentligt.

I slutningen af maj sagsøgte den tidligere supermodel Janice Dickinson også Cosby for bedøvelse og voldtægt.

Tilbage i december langede Cosbys kone, Camille, ud efter medierne og sagde, at gemalen var blevet et offer for uberettigede anklager og beskrev Bill Cosby som en "vidunderlig ægtemand".

Den femdobbelte Emmy-vinder og dobbelte Golden Globe-vinder blev kendt i "The Cosby Show", der blev vist fra 1984 til 1992.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip