Kvinder oftere ramt af allergi end mænd

En ny undersøgelse viser, at procentvis er der dobbelt så mange kvinder som oplever symptomer som træthed, udslæt og dårligt humør i forbindelse med allergi, end der er mænd.

Det er også kun 1 ud af 10 kvinder, som oplever, at den behandling, de får, er tilstrækkelig i forhold til, hvad de har brug for.

Læs også: Her er den virkelige grund til, du ligger søvnløs om natten

Hvor det i mændenes tilfælde er hver femte, som er tilfreds.

- Man tror noget af grunden til, at kvinder oplever eksempelvis mere eksem og hudallergi, er fordi de er i fag, hvor de er i kontakt med ting, som kan give udslæt, siger Jeanette Duus Johansen.

Mere astma 
Men det er ikke kun med eksemen, at kvinder har flere gener.

Kvinder har også meget mere astma, end mænd har. Den nationale sundhedsprofil viser, at blandt voksne har 8,3 procent af kvinderne astma, mens det kun gælder 6,7 procent af mændene.

37 procent af kvinderne i undersøgelsen, oplevede, at det gik ud over deres arbejde eller studie. Det gjaldt kun for 29 procent af mændene, som havde medvirket.

Den nye undersøgelse, som viser at kvinder oftere oplever at være plaget af allergi, er lavet af Odense Analyse Danmark for medicinfirmaet Meda.

Undersøgelsen vil også gerne sætte fokus på, at der er mange generelt, som ikke er ordentligt behandlet for deres symptomer.

Folk kan tage en test, som er lavet af Ronald Dahl som er læge på Allergicenter på Odense Universitets Hospital og Meda. Allergitesten viser, om du er behandlet korrekt, og du kan finde den her: Allergiguiden.dk

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip