Kvinder og børn dræbt i angreb i Gaza

13 palæstinensere har mistet livet i to forskellige israelske angreb i Gazastriben natten til tirsdag.

Syv palæstinensere blev dræbt, da Israel bombede et område i byen Rafah i den sydlige del af Gaza. Blandt de dræbte var fire kvinder og et enkelt barn, som døde, da en bygning på tre etager styrtede sammen, oplyser en talsmand for den palæstinensiske redningstjeneste.

I et angreb på Bureij-flygtningelejren i den centrale del af Gaza mistede yderligere seks personer livet, og 15 personer blev såret efter israelsk artilleribeskydning. Tre børn og to kvinder døde i angrebet.

Dødstallet nærmer sig dermed 1100, siden Israel indledte en militær offensiv i området 8. juli.

Mandag blev fem israelske soldater dræbt. Fire af dem, da de blev ramt af granater, mens de opholdt sig på israelsk territorium i den sydlige del af landet. I alt er 48 soldater og tre civile blevet dræbt på israelsk side.

Der var ellers forhåbninger om, at Hamas-bevægelsen og Israel kunne nå frem til en humanitær våbenhvile i forbindelse med afslutningen på den muslimske fastemåned, ramadanen, som markeres med den såkaldte eidfest.

I stedet advarer Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, om risiko for en langvarig konflikt.

- Vi må være forberedt på en langvarig kampagne, siger Netanyahu.

- Israelske borgere kan ikke leve med trusler fra raketter og fra dødstunneler - død fra oven og fra neden, siger han.

Israel indledte sin militære operation med en luftoffensiv målrettet militante Hamas-folk, som affyrede raketter ind over grænsen til Israel. Senere blev operationen udvidet med en landoffensiv, som skal ødelægge et netværk af tunneler, der løber på tværs af grænsen mellem Gazastriben og Israel.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip