Kvinder vælger poolen, mens mænd løber feriemaden væk

Danskerne er vilde med at dyrke sport på ferien. To ud af tre vælger således at være aktive, når de ellers kan ligge og dase i solen dagen lang. Og når den står på aktiv ferie, kan kvinderne ofte findes i swimmingpoolen og på yogamåtten, mens mændene er bedre til at spænde løbeskoene og svinge golfkøllen.

Det viser en undersøgelse, som er foretaget af Apollo blandt mere end 1.000 danskere fra hele landet.

Det er kun lidt mere end hver tredje (36 pct.), der ikke dyrker motion, når de er på ferie. De øvrige to tredjedele sørger for at holde sig i gang. 

Selvom poolen og dens blå vand trækker mest i kvinderne, og mændene foretrækker at spænde løbeskoene i varmen, så betyder det ikke, at kønnene skal til at holde ferie hver for sig. Det er nemlig langt hen ad vejen de samme typer motion, der hitter blandt både mænd og kvinder.
Men mænd dyrker i højere grad golf, tennis og cykling, mens de holder sig langt væk fra yoga og pilates, der i stedet får kvinderne ud på yogamåtten.

- Det gode ved en aktiv ferie er, at man kan være sammen om at være aktive, samtidig med, at man kan fokusere på det, som kæresten eller konen måske ikke interesserer sig for, og så kan man gå hver til sit for en time eller to. Men man har mulighed for at dyrke motion sammen, hvilket mange par og familier måske ikke har i det daglige, fordi logistikken tager over, siger Glenn Bisgaard, kommunikationschef for Apollo i en pressemeddelelse.

Han forklarer, at de ofte oplever, at familien booker sig ind til fælles windsurfing, dykkerkursus og tennis, men når så det er overstået, så går mor i spaen, far hopper på cyklen, og børnene pjasker i poolen.
På den måde behøver ingen at gå på kompromis.

 

Dagens Gossip