Kvinderne rykker ind på de danske ambassadørposter

Udenrigsministeriet i København gennemfører frem til sommeren 2015 en større rokade på ambassadørposterne, og ministeriet peger selv på, at "dygtige kvindelige chefer" kommer til at sidde på nogle af de centrale poster.

I alt rokeres der på rundt på cirka 30 ambassadørposter.

Den nuværende ambassadør i Berlin Anne Dorte Riggelsen udnævnes til ny generalkonsul i New York, mens Jeppe Tranholm-Mikkelsen er den nye ambassadør i USA.

Her afløser han Peter-Taksøe Jensen, der bliver Danmarks nye ambassadør i Indiens hovedstad, New Delhi.

Den tidligere direktør i Udenrigsministeriet Friis Arne Petersen, der i en årrække har været ambassadør i Kina, rykker til Berlin. I Beijing tiltræder A. Carsten Damsgaard.

I Paris flytter Kirsten Malling Biering ind i ambassadørboligen og overlader sin hidtidige post i Stockholm til Ove Ullerup.

Mette Thygesen er ny ambassadør i Etiopien, Merete Juhl i De Forenede Arabiske Emirater, Vibeke Pasternak Jørgensen rykker til Tyrkiet, Christina Markus Lassen tager til Libanons hovedstad Beirut og Charlotte Laursen til Vietnam.

For fremtiden er Mette Knudsen ny ambassadør i Kenyas hovedstad Nairobi, hvor hun afløser Geert Aagaard Andersen, der forflyttes til Uganda. De østafrikanske lande har altid spillet en centrale rolle i dansk udviklingspolitik.

Danmarks nye ambassadør i det urolige Ukraine bliver Christian Dons Christensen.

Freddy Svane, den hidtidige ambassadør i Indien, flytter til Japan.

/ritzau/

 

Dagens Gossip